Wanneer Mondhygiëne?
Wanneer ga je nu naar de tandarts en wanneer naar de mondhygiënist? Vaak denken mensen dat je alleen een bezoek aan de mondhygiënist kunt brengen als je een doorverwijzing van de tandarts hebt. Dat is niet waar.
Ook een mondhygiënist is opgeleid om het gebit te onderzoeken en een diagnose te stellen op het gebied van cariës (gaatjes) en tandvleesproblemen. Samen met u stelt de mondhygiënist een behandel- en/of zorgplan op om te werken aan het oplossen én voorkomen van deze problemen.
Het is belangrijk langs te komen, wanneer u last heeft van:
Behandeling afspreken
Als er sprake is van matige tot ernstige tandvleesproblemen dan zien de eerste behandelingen er als volgt uit:
Als de situatie onder controle is het zeer verstandig om ieder half jaar even terug te komen om de aandachtspunten te controleren, de plak te verwijderen en de mondhygiëne te checken.
Behandeling uitvoeren
Mijn eerste werkzaamheden zijn gericht op de preventie. Om cariës, gaatjes in tanden en kiezen en de tandvleesaandoeningen te voorkomen. Daarnaast bestaat mijn werk het behandelen van tandvleesaandoeningen. Voorbeelden zijn o.a.:
Daarnaast ben ik –na overleg met uw tandarts- bevoegd voor anesthesie (verdoving) om de behandeling zo pijnvrij mogelijk en zeer nauwkeurig uit te voeren. Samen werken we aan de fijne situatie waarbij u uw leven lang een schone, gezonde mond kan behouden!